top of page

Hallo!

Wij zijn Nikita Aulov & Nina Van Herck, de drijfveer achter Ataraxia Designstudio. Ontstaan vanuit onze liefde voor elkaar, onze passie voor design  en de natuur. Ons doel is om de wereld een mooiere plaats te maken door mens en natuur te respecteren en te behouden.

 

We accepteren iedereen voor wie hij/zij/x is en willen een positieve bijdrage leveren aan de natuur en de maatschappij aan de hand van vormgeving. Onze focus ligt op het behandelen van (onnodig) gestigmatiseerde onderwerpen, door ze op een positieve manier in het daglicht te zetten.

Als freelancers bieden we zowel product design als grafische diensten aan. We verdiepen ons ook in digital manufacturing technieken zoals lasercutting en 3D printing. Op deze manier slagen we erin om alles vanuit onze Home Office in Genk te realiseren.


Daarnaast werken we rond biodesign en ecodesign. Hiervoor halen we inspiratie uit de natuur en gebruiken we vooral duurzame, ecologische materialen, zoals bijvoorbeeld hennepvezels en biologische reststromen.

 

Doorheen het hele ontwerp- en productieproces streven we naar circulariteit, bijvoorbeeld door cradle-to-cradle principes te implementeren. Dit zonder de kwaliteitsfactor uit het oog te verliezen. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen in product design door maatschappelijk relevante onderwerpen aan te pakken en nieuwe technieken en methodes aan te leren.

Wat we doen

Onze projecten omvatten onder andere Yes We Sex, dat begonnen is vanuit Nikita's masterproef, en het ecologische en duurzame "Cocon Bed", dat werd ontworpen tijdens Nina's masterproef en volledig gemaakt werd uit hennep in samenwerking met Veldeman Bedding (Velda).

Team

Waar de gedrevenheid begint

490x540 Foto Nikita Nina.jpg

Nina Van Herck

Product designer

Ataraxia Designstudio Nikita

Nikita Aulov

Product designer

bottom of page